Ciute și căprior într-o pădure din Parcul Natural Muntii Maramures

Redacția TeleM

Căpriorul este un mamifer erbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite. Se hrănește în principal cu frunze, dar mănâncă și lucernă sau trifoi.

Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă de ciuta cea mai bătrână. Ciutele au o greutate de până la 130 de kilograme și trăiesc în libertate până la 20 de ani.

Video: Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stadiu lucrari pod peste Dunare

Contactează-ne!

WhatsApp: 0749.626.318