Elevii, față în față cu scriitorii

Elevii de la colegiile nationale si liceele teoretice au avut ocazia in aceste zile sa discute cu scriitori cunoscuti ai zilelor noastre.
Intalnirile scriitorilor cu liceenii au avut loc in cadrul manifestarilor de la Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi, aflat la a cincea editie. Adolescentii de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri i-au primit pe Jan Cornelius si Codrin Liviu Cutitaru si au aflat detalii nestiute despre viata si activitatea lor.La randul lor, liceenii de la Scoala Normala Vasile Lupu si de la Colegiul National Costache Negruzzi, adunati in sala de festivitati a Colegiului Negruzzi, i-au avut in fata pe Denisa Comănescu si Vlad Zografi.

Daca Denisa Comanescu stia de tanara ca va deveni sciitoare, fiind absolventa a unei facultati de litere, Vlad Zografi a avut un cu totul alt traseu. El este absolvent al Facultatii de Fizica, si are si un doctorat in fizica atomica. In calitate de editor la o prestigioasa editura, Denisa Comanescu le-a recomandat copiilor sa aleaga titluri din literatura universala, autori consacrati cu romane celebre.

De felul sau pragmatic, Vlad Zografi i-a indemnat pe copii sa invete limba romana, matematica si muzica deoarece acestea 3 ii vor ajuta foarte mult in viata.

Intalniri ale scriitorilor consacrati romani cu elevi au avut loc si in alte institutii de invatamant liceal din Iasi si din Pascani. Festivalul International de Literatura si Traducere se incheie duminica, 8 octombrie. La Teatrul National, de la ora 20, se va decerna Premiul liceenilor pentru cea mai indragita carte, dupa care va urma un concert de muzica veche romaneasca din colectia de folclor “Spitalul amorului sau cantatorul dorului” a lui Anton Pann.