Moldova contează pentru liberali!

Moldova conteaza! Aceasta este concluzia la care peste 400 de liberalii au ajuns sambata, la Forumul Administratiei Publice Locale, care a avut loc la Iasi, in prezenta liderilor partidului. Acestia au adoptat si o rezolutie prin care PNL se angajeaza sa sustina din toate puterile Moldova. Cei prezenti la forum si-au propus ca prin dialog si consens sa identifice o serie de prioritati investitionale pentru fiecare judet din regiunea Moldovei, oportunitatile de finantare si parghiile legale prin care aceste proiecte sa fie incluse atat in programele de investitii guvernamentele, cat si incluse in legea bugetului de stat. Documentul, asumat de presedintii PNL din judetele Moldovei, va fi inaintat Biroului Permanent National al PNL spre a fi integrat in strategia publica nationala a PNL pentru anul urmator.

„Iasul este a doua capitala a Romaniei, este un oras fundamental pentru Romania, nu numai pentru Moldova. Iasul are nevoie de o viziune liberala in guvernarea sa, comunitatea economica are nevoie de o viziune de dezvoltare, are nevoie sa devina un pol in aceasta zona, are nevoie de un mediu de afaceri mult mai atractiv, inclusiv pentru romanii din Republica Moldova. Iasi trebuie sa fie un motor pentru intreaga Moldova pentru a da semnalul cresterii economice. Imi doresc sa vin in campanie si Iasi sa aiba in sfarsit sansa de a avea un primar liberal”, a spus presedintele PNL, Ludovic Orban.

In cadrul aceluiasi eveniment, au vorbit despre activitatea lor primarii liberali din Arad, Alba Iulia, Piatra Neamt, Suceava, Miroslava, Letcani, astfel incat experienta lro sa poata fi valorificata si pusa in folosul tuturor reprezentantilor administratiei publice locale, in conditiile in care edilii respectivi au obtinut pana acum rezultate remarcabile.