Primarul Miroslavei, lăudat de liderii PNL

Toata conducerea PNL a fost prezenta la Iasi pe 21 octombrie, la Forumul Administratiei Publice Locale. Cei prezenti au discutat probleme de mare actualitate si, la final, au adoptat o rezolutie pentru Moldova.

“Moldova conteaza!” Aceasta este concluzia la care peste 400 de reprezentanti important ai PNL au ajuns la evenimentul care a avut la Iasi pe 21 octombrie. In cadrul Forumului Administratiei Publice Locale, PNL s-a angajat sa sustina din toate puterile Moldova.

Cei prezenti la eveniment si-au propus, totodata, ca prin dialog si consens sa identifice o serie de prioritati investitionale pentru fiecare judet din regiunea Moldovei, oportunitatile de finantare si parghiile legale prin care aceste proiecte sa fie incluse atat in programele de investitii guvernamentele, cat si incluse in legea bugetului de stat. Documentul, asumat de presedintii PNL din judetele Moldovei, va fi inaintat Biroului Permanent National al PNL spre a fi integrat in strategia publica nationala a PNL pentru anul urmator.  In cadrul aceluiasi eveniment, presedintele PNL a amintit ce rol important au primarii liberali in viata de zi cu zi a localitatilor pe care le conduc, unii dintre ei avand mai multe mandate.

 “Cea mai buna carte de vizita pe care o are PNL sunt primarii, primari care stau de doua, de trei, de patru, de cinci mandate, primari care stau nu pentru ca au 1.000 de asistati social sau 400 de asistati social, pe care-I conving sa voteze cu familia lor, ci pentru ca ei au reusit sa dezvolte economic, au imbunatatit calitatea vietii pe care le conduc”, a spus presedintele PNL, Ludovic Orban.

Unul dintre primarii evidentiati a fost edilul din Miroslava, una dintre cele mai dezvoltate judete ale Iasului. Dan Nita, care este si secretar general al PNL Iasi, a fost laudat si pentru modul in care a contribuit la organizarea ireprosabila a forumului. Totodata, edilul s-a numarat printre cei care, alaturi de colegi din tara, au dezbatut problemele cu care se confrunta acum administratia locala.

Multumim dlui. sercretar general Dan Nita pentru buna organizare de pana acum. Dl. secretar general Dan Nita, impreuna cu colegii primari si viceprimari, va participa la discutie despre administratie si problemele cu care se confrunta colegii nostril”, a afirmat presedintele organizatiei judetene PNL Iasi, Costel Alexe.

Forumul Administratiei Publice Locale este un eveniment initiat de PNL Iasi, cu sustinerea Partidului Popular European, din dorinta de a pastra un nivel ridicat de professionalism in randul reprezentantilor liberali din administratia publica, de a fi permanent conectati la agenda cetateanului,,astfel incat in programele publice promovate de acest partid sa se regaseasca prioritatile de dezvoltare locala si regionala.